Itt van egy tény, amivel a legtöbben nem vitatkoznának: a telefonok törékenyek.

Az egyre nagyobb méretű üveg érintőképernyők és néha a hátlapok miatt egy kemény esés a készülék végzetét jelentheti. Talán ezért van a telefonok védelmének óriási piaca.

A telefonoktól kezdve a bőrökön át a kettő között mindenre kiterjedő termékkínálat enyhén szólva is zavaró lehet. Vessünk egy pillantást a két leggyakoribb termékre, a bőrre vs. tokra, és nézzük meg, hogy milyen funkciókat kínálnak mindegyik az Ön számára.

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mi az a tok; a kifejezés azonban anyagok, formai tényezők és funkciók széles skáláját foglalja magában. A skin sokkal vékonyabb, mint egy tok, és egy ragadós vinil anyagból áll, amelyet pontosan úgy vágtak ki, hogy egy adott készülékre tapadjon, és ezzel teljesen új megjelenést és érzetet kölcsönöz.

1. VÉDELEM

Már egy gyors megfigyelés is azt mutatja, hogy a legtöbb tok több védelmi előnyt kínál, mint a bőrök.

A legjobb tokok (gondoljunk csak a SaharaCase védelmi készleteire) jelentős mértékű ütéscsillapítást nyújtanak, köszönhetően a felépítésüknek és az anyaguknak. A gumi, a TPU műanyag és más anyagok jól minimalizálják az ütés okozta ütéseket, valamint a mindennapi karcolásokat és karcolásokat.

A telefonbőrök lényegében vinil matricák; ezért nem nyújtanak védelmet bármilyen magasságból történő esés ellen. Azonban bizonyos fokú, enyhe karcállóságot biztosítanak.

És ha a telefonján van egy csúnya horzsolás, a bőrök és tokok elfedhetik ezeket a hibákat.

A győztes: Case

2. Méretek

Bár a tokok sokféle méretben és vastagságban kaphatók, anyaguktól, stílusuktól és védőfunkcióiktól függően, nehéz lenne olyan tokot találni, amely vékonyabb, mint egy bőr.

Ha olyan valaki vagy, aki értékeli a telefonod borotva-vékonyságát és karcsú vonalait, egy skin megtartja ezt, és gyakorlatilag nem ad hozzá térfogatot.

A győztes: Skin

3. Minőség

Bár a mai telefonbőrök kiváló minőségű anyagokból, például vinilből készülnek, sosem lesznek olyan tartósak, mint egy gumírozott tok. Maguk a bőrök hajlamosak lehetnek a szakadásra, és akár maradandó sérülést is szenvedhetnek egy csúnya esés következtében.

A tokokat viszont úgy tervezték, hogy napi szinten próbára tegyék őket. A jó hír az, hogy még a legjobb tokok és bőrök is viszonylag megfizethetőek, így a csere egyszerű ügy.

A győztes: Case

4. Tapadás

Úgy tűnik, a mai telefongyártóknál a csúszós üveg a készülék előlapján és hátulján is a menő dizájn. Mind a bőrök, mind a tokok előnyben vannak ebből a szempontból, mivel mindkettő értékes tapadást adhat a telefonhoz.

A bőrök vinilje meglehetősen tapadós, és sok tokot egyenesen a tapadásra terveztek. Emellett a tokok jól elhelyezett fogantyúkkal rendelkeznek, és a texturált felületek szívesen látott segítségek a leesés megelőzésében.

A győztes: Case

4. Stílus

Rengeteg tok és bőr gyártó van, gyakorlatilag minden ízlést kielégítve.

Szeretnél valami feltűnő és mutatós dolgot, esetleg arany csillogással? Az is létezik. Szeretnél valamit, amin egy aranyos kutya díszeleg? Ez biztosan létezik. Szeretne valami minimalistábbat és visszafogottabbat? Biztosan találsz ilyet is.

Mind a tokok, mind a bőrök széles választékban állnak rendelkezésre az anyagok, színek, formák és felületek tekintetében. Ez valóban a fogyasztók paradicsoma, és a győztes kiválasztása itt igazságtalannak tűnne a mindkét szektorban zajló innováció és kreativitás mennyiségéhez képest.

A győztes: Ön, a fogyasztó! (Rengeteg választási lehetőség mind a tokok, mind a bőrök terén)

A mi eredményeink szerint a tokok jóval megelőzik a bőröket a fej-fej melletti küzdelemben. Valójában a tokok előnye a védelmi előnyök miatt van. A bőrök nem tudnak ugyanolyan szintű tartósságot és strapabíróságot nyújtani.

Ezeket a tulajdonságokat szinte nélkülözhetetlennek tartjuk a mai drága, de törékeny telefonok világában. A telefonbőr vs. tok játékban a bőrök nem tudnak annyit nyújtani, és elhalványulnak robusztusabb ellenfelükkel szemben.